Ieškoti šiame dienoraštyje

Puslapiai

2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Alus arenose tik „pateptiesiems“?

Visa Lietuva gyvena krepšinio ritmu. Bent jau taip skelbia kiekviena žiniasklaidos priemonė. Gerai, kad yra nors kas nors, kas padeda lietuviams jaustis vieningais, skanduoti savo šalies vardą, švęsti pergales ir liūdėti dėl pralaimėjimo. Tai rodo, kad esam gyva, neabejinga tauta. Būtent vienybė leidžia jaustis viso proceso dalimi, kvėpuoti vienu ritmu. Tačiau kaip ir visur yra „šventi“, bet yra ir „šventesni“. Dar prieš krepšinio čempionatą naujienų portalai mirgėjo naujienomis apie tai, kad arenose nebus leidžiama vartoti alkoholio (http://www.diena.lt/naujienos/lietuva/uzdraus-alu-per-europos-cempionata-lietuvoje-299475). Atsižvelgdamas į FIBA rekomendacijas tokius pažadus žarstė vidaus reikalų ministras R.Palaitis.

Dabar stebint naujienų portaluose paskelbtas nuotraukas, kuriuose vaizduojami arenų ložėse krepšinio varžybas stebintys aukšti valstybės politikai (http://sportas.delfi.lt/eurobasket2011/eurobasket-2011-ispudingai-atakavusi-lietuvos-rinktine-parklupde-serbus.d?id=49390456#!/4329758/ifoto.delfi.lt) kyla klausimas: ar FIBA reikalavimai pasikeitė, o gal Vidaus reikalų ministras persigalvojo? O gal tiesiog viskas dar paprasčiau: alaus negalima tik paprastiems žmonėms, o išrinktiesiems taisyklės netaikomos, juo labiau kai šalia sėdi pats Vidaus reikalų ministras ir „alaus guru“ UAB "Švyturys-Utenos alus" generalinis direktorius Rolandas Viršilas. Ir viskas fotografijose „teisingai sudėliota“. Politikų fone „Švyturio“ pavadinimas, kuris puikuojasi ir ant kiekvieno bokalo. Bokalus pasistatęs Teisingumo ministras R.Šimašius, Socialdemokratų lyderis A.Butkevičius, TS-LKD frakcijos seniūnas J.Razma ir kt. Tikrai puiki reklaminė akcija ir puikus pademonstravimas liaudžiai, kad ne visiems galioj taisyklės ir tvarka.

Žinoma į mano pamąstymus bus sureaguota niekaip arba bus pasakyta, kad politikai gėrė arbatą, sultis ar nealkoholinį alų. O gal jų visią ten nebuvo, o gal jie ir ne politikai... Žodžiu pameluosim kaip visada ir visi bus patenkinti.

O gal policija ar kitos kontroliuojančios institucijos galėtų pažiūrėti į tai principingai ir nubausti už alkoholio vartojimą viešoje vietoje porą ministrų. Tik kas tą darys, žinodamas mūsų politikų pomėgį kiekvieną principingą pareigūną ar instituciją kaltinti politikavimu. Ne daugelis prisimena tuometinio premjero G.Kirkilo pypkės parūkymą Latvijos premjero kompanijoje viename Klaipėdos restorane po to,kai rūkymas jau buvo draudžiamas. Tada baudą skyrusi VTAKT buvo apkaltinta politikavimu. Žodžiu mielieji žinokit, kad jei jūs pažeidžiate tvarką ar įstatymą ir už tai esate baudžiami – tai yra teisingumas, o jei taip pasielgę politikai susilaukia bausmės – tai yra politikavimas...

Kaip ten bebūtų, gero visiems krepšinio.