Ieškoti šiame dienoraštyje

Puslapiai

2011 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Lietuvos krepšinio federacija neįsivaizduojama be alkoholio reklamos

Sunku patikėti, tačiau šį raštą pasirašė žmogus, kurį visuomet labai gerbiau, tai Vladas Garastas.
Pasak šio rašto Lietuvos krepšinis neįmanomas be alkoholio propagavimo jame.
Raštas, kaip ir kiti, rašytas ne federacijos, jame apstu alkoholio gamintojų rašytų konstrukciją.

Rašte taip pat pilna alkoholio gamintojų melo. Pvz. teigiama, kad pataiso priimtos skubotai, kad alkoholio reklamos apribojimai jau padarė didelę žalą krepšinio mylėtojams ir t.t.

Paskaitykit:

Lietuvos Respublikos Seimo nariams
DĖL 2012 METAIS ĮSIGALIOSIANČIO VISUOTINIO ALKOHOLIO REKLAMOS DRAUDIMO

Gerbiami Seimo nariai,

Viešojoje erdvėje vykstant diskusijoms dėl visiško alkoholio reklamos draudimo, Lietuvos krepšinio federacija negali likti nuošalyje.
Lietuvos krepšinio bendruomenė visada propagavo sveiką ir sportišką gyvenimo būdą bei netoleravo žalingų įpročių – tarp jų ir besaikio alkoholio vartojimo. Tačiau mus neramina 2008 metais priimtos Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, uždraudžiančios bet kokią alkoholinių gėrimų reklamą nuo 2012 metų pradžios.
Pirmiausia, labai gaila, kad šio įstatymo pataisos buvo priimtos skubotai, neįsiklausius į visų suinteresuotų grupių pastabas ir pasiūlymus. Lietuvos krepšinio federacija taip pat neturėjo galimybių išsakyti savo poziciją dėl visiško alkoholio reklamos draudimo.
Neseniai Seimo narių grupė ryžosi imtis veiksmų atšaukti visišką alkoholio reklamos draudimą. Todėl manome, kad dabar yra tinkamas laikas pareikšti Lietuvos krepšinio bendruomenės poziciją dėl reklamos draudimo klausimo.
Dėl skubotų ir racionaliai nepasvertų Seimo sprendimų, Lietuvos krepšinis rizikuoja patirti didelę žalą. Valstybė negali skirti sportui pakankamo finansavimo, taigi privačių rėmėjų indėlis tampa ypač svarbus. Alaus daryklos, stipriųjų alkoholinių gėrimų bendrovės tradiciškai skiria didelę paramą Lietuvos krepšiniui – vyrų krepšinio rinktinei, šalies krepšinio klubams, pagrindiniams čempionatams ir turnyrams organizuoti.
Be finansinės rėmėjų paramos vargu ar Lietuvos rinktinės nuolat būtų pasaulio krepšinio olimpe, vargu ar Lietuvos krepšinio sirgaliai galėtų džiaugtis Lietuvos elitinių krepšinio klubų rungtynėmis prestižiniame Eurolygos turnyre.
Lietuvos ekonomika dar neatsigavusi nuo ekonomikos sunkmečio smūgių, privatus verslas neturi daug galimybių remti sportą. Tad 2012 m. alkoholio gamybos bendrovėms nutraukus sporto rėmimą, krepšinio bendruomenė patirs milžinišką žalą.
rastas0376/R Puslapis 2 iš 2
Daugelio Europos šalių valdžios institucijos stengiasi sudaryti, kaip įmanoma palankesnę aplinką sporto rėmimui – juk sveiko gyvenimo ir sporto propagavimas padeda spręsti socialines jaunimo užimtumo, kovos su nusikalstamumu problemas. Tenka pripažinti, kad Lietuva bando pasukti priešingu keliu.
Alkoholio reklamos ribojimai jau padarė didelę žalą krepšinio mylėtojams – prieš keletą metų uždraudus reklamą televizijoje, didelė dalis Lietuvos gyventojų prarado galimybę matyti aukščiausio lygio Eurolygos krepšinio varžybas per nemokamus TV kanalus. Nesant reklamos galimybių, TV transliuotojui nėra finansinės naudos brangias krepšinio transliacijas rodyti per nemokamą kanalą.
Lietuvos krepšinio federacija įsitikinusi, kad alkoholio reklamos draudimas nepadės išspręsti socialinių nesaikingo alkoholio vartojimo problemų. Šias problemas spręsti reikia ugdant jaunimą, inicijuojant įvairias edukacines-šviečiamąsias programas, skatinant aktyvų gyvenimo būdą ir sportą.
Lietuvos krepšininkų pasiekimai garsina mūsų šalį visame pasaulyje, skatina lietuvių patriotizmą ir vienybę. Jei norime, kad Lietuvos krepšinis ir toliau būtų šalies vizitinė kortelė, prašome nekurti nepalankių sąlygų krepšinio plėtrai. Kviečiame dar kartą persvarstyti Alkoholio reklamos draudimo pataisas ir rasti geriausią sprendimą.
Pagarbiai,
Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas
Vladas Garastas

2 komentarai:

Ričardas Audickas rašė...

Krepšininkų pergalės girtais pinigais. Kažkoks marazmas ,kai siauri interesai slepe didžiulę žalą jaunimui. Ponas Garastas neabejotinai papirktas alkoholio gamintoju.

Kempiniux rašė...

Matyt pasirasinejo, net neskaites. O ir kam gi jam vargintis...