Ieškoti šiame dienoraštyje

Puslapiai

2016 m. gegužės 31 d., antradienis

Iniciatyvos „Už blaivią“ pasiūlymai pristatyti Seime

Šiandien LR Seimo plenariniame posėdyje pristačiau piliečių iniciatyvos „Už blaivią“ pateiktas LR Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, už kurias pasirašė daugiau nei 61 tūkstantis Lietuvos Respublikos piliečių. Šios pataisos parengtos vadovaujantis Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijomis dėl mokslu pagrįstų alkoholio kontrolės priemonių.
Dar kartą labai ačiū visiems, kurie aukojote savo brangų laiką ir rinkote parašus. Labai geras jausmas, kai pristatai siūlymus, už kurių stovi tokia didžiulė jėga ir sąmoningų bei savo kraštu besirūpinančių žmonių palaikymas.
Surinkus piliečių parašus Seimas jau nebebalsuoja už pateikimą, tiesiog imasi svarstyti. Pagrindiniu komitetu paskirtas Seimo Sveikatos reikalų komitetas. Svarstymo data plenariniame posėdyje numatyta birželio 28 d.
Kaip ir reikėjo tikėtis, projektas iš karto buvo „pakrikštytas“ ir Darbo partijos frakcija paprašė balsuoti už tai, kad būtų prašoma Vyriausybės išvados. tai reiškia minimum kelias savaites laukimo ir delsimo. nepaisant nieko, tai bus geras „lakmuso popierėlis“, kuris parodys, ar LR Vyriausybei iš tikrųjų rūpi spręsti šalį skandinančias alkoholio problemas, ar tai tėra gražios kalbos be realaus pagrindo.
Balsavimą dėl Vyriausybės išvados galite rasti čia:
Visą plenarinio 2016 05 31 d. vakarinio posėdžio įrašą galėsite rasti čia:


Komentarų nėra: