Ieškoti šiame dienoraštyje

Puslapiai

2012 m. sausio 10 d., antradienis

Seimo narių E.Tamašausko ir K.Masiulio svajonės pildosi, arba pagiriamasis žodis Lietuvos leidėjams


Nebūtų sudėtinga rasti Seimo plenarinio posėdžio įrašą, kuriame Seimo narys E.Tamašauskas agitavo priešintis alkoholinių gėrimų reklamos draudimui bei paslėptos alkoholinių gėrimų reklamos draudimui ir išsaugoti A.Adamkienės fondo išleistą knygelę vaikams, kurioje vaikai supažindinami su alaus vartojimu. Didžiulį susirūpinimą literatūros Ekonomikos komitete literatūros „šedevrų“ išsaugojimu reiškė gerb. profesorius ir Seimo narys K.Masiulis, taip pat labai aktyviai gynęs alkoholinių gėrimų reklamą.
                             Ką gi, manau žmonės turėtų susipažinti ir giliau suvokti ką gina šie ir daugelis kitų Seimo narių. Nenoriu būti sąmokslo teorijų šalininku, bet manau, kad kažkas piktybiškai stengiasi galutinai sugadinti mūsų vaikų gyvenimą. Todėl norėčiau paraginti tėvus pradėti reikalauti atsakomybės, ir pirmiausia iš tų, kurie tą problemą turėjo spręsti valstybės mastu.
                             O dabar ypatinga padėka už pastangas paversti Lietuvos žmones zombiais leidyklai Jotema, kuri turėjo pakankamai įžūlumo išleisti knygą, apie kurios manipuliatyvius ir klaidinančius tekstus jau rašiau (http://tomasviluckas.blogas.lt/tiesa-apie-%E2%80%9Evyno-dieta%E2%80%9C-1607.html). Šią knygą vis dar galite rasti internetinės prekybos portaluose, o perskaičius ir įgyvendinus joje išdėstytas rekomendacijas sveikatos problemos garantuojamos. Tik atsakyti už tai žinoma nebus kam, nes mes juk laisva ir drąsi šalis.

Tačiau neabejotinai dar didesnę drąsą drąsioje šalyje pademonstravo Alma littera, pamaloninusi mūsų vaikus visa serija leidinių, kuriuose vaikai įvedami į šaunų mažųjų girtuoklėlių pasaulį. Drąsios šalies drąsūs leidėjai net dviem leidimais užtikrino, kad vaikai mūsų šalyje būtų supažindinti su alkoholio gamybos ir degustavimo subtilumais, alkoholio teikiamais malonumais ir pan.





Tik pacituosiu: „Ir ko gi norėtum mus išmokyti? – Ogi gerti kalvadosą ne tik tada, kai šalta, bet ir kai šilta, sušuko Ežys ir tik mirkt.“ Kitos teksto dalys ne mažiau iškalbingos.
Bet tuo pamokos mūsų vaikams nesibaigia, nes mūsų šaunieji leidėjai negali leisti, kad pinigų neturinčių tėvų vaikai, kuriems tėveliai nenupirks ir nepaskaitys pasakų apie nykštukų gaminamą ir geriamą alkoholį, liktų nesužinoję, kaip smagu yra svaigintis. 
Todėl leidykla šį klausimą išsprendė labai kūrybingai. 4 klasės Lietuvių kalbos pratybų sąsiuvinyje Pupa puikuojasi eilėraštis apie tris kaukus. Vėlgi tik pacituosiu:
„Gera po laiptais mums švęst,
Pypkę surūkėm ten jaukiai,
traukiam dabar į gatves
kiemo kaimynai - trys kaukai.
Ką tik išgėrėm alaus,
šokam dabar po žibintais.
Tu nematei, jei kas klaus...
Sniegas tik krinta ir krinta.“

Šis eilėraštukas skirtas ketvirtos klasės moksleiviams, besimokantiems būdvardžius.

Taigi dabar norėčiau paklausti pirmiausia gerbiamų Seimo narių, prisidėjusių prie tiesioginės ir netiesioginės alkoholio reklamos išsaugojimo, kaip siūlote nuo viso šito saugoti savo vaikus? Bet matyt jūsų klausti neverta, nes jūs vadovaujatės protu ir į emocijas nesileidžiate.  

2 komentarai:

Henrikas rašė...

Aurelijau, jie protu nesivadovauja, nes jo neturi, emocijos atbukusios. Belieka tik instinktai ir refleksai: parodė litą ir pliurpia, kad tik gautų tą litą.

Jurgis rašė...

Jurgis Bielinis „jiems“gudrumas „chitrost“ pakeitė protą.Taip kaip prieš daugiau 20 m. buvo prisitaikę prie senojo šeimyninko nuomonės, dabar taikosi prie naujojo. Jiems svetimi tapo mūsų moralinės nuostos. Jie žvelgia į artmoje aplinkoje gyvenančius žmones su neappykanta Jiems Kiekvienas artimas ar tolimesnis kaimynas išrodo esas, busimas gyvenime konkurentas. štai kaimyne pensininke, visuomeninke turinti aukštajį mokslą samprotauja: „Tegul geria išmirs“.Nesupranta,kad per tą laiką 10kartų naujų atasiras. Aš kad geriau miegočiau po dienos darbų suku 10 stadiono ratų. Pastebėjau keistą kompaniją.Du suaugę jaunuoliai ir du mažyliai, man iki juosmens godžiai kažką trumpo susukto rūko. Kai kita kartą dsr su šiesą vienas dičkis mane palabino. Paklausiau kodėl ir ką jus rūkėtete, kodėl tuos vaikus jus neperspėjate. Manatsakė, kad jis jau pilnametis,o tie mažieji jau nuo 5 metų rūko ir diagnozavo, kad jie daugiau 25 metų nedagyvens.