Ieškoti šiame dienoraštyje

Puslapiai

2013 m. rugpjūčio 16 d., penktadienis

Kai mums nusispjauti ant kitų...

Gal ir keistai, bet šita mintis kilo netikėtai, dar neišblėsus įspūdžiams po blaivaus festivalio „Varom“. Jis buvo geresnis nei galėjau įsivaizduoti. Sunku rasti daug vietų Lietuvoje (na gal dar Naisiai), kur susirinktų tiek žmonių ir tarp jų nepamatytum nė vieno girto, kur taip ramiai ir saugiai jaustųsi šeimos su mažais vaikais, senesni ir jaunesni. Bet šitos mano mintys ne apie festivalio ir panašių renginių privalumus. Kažkur išgirdau klausimą ar tikrai „Varom“ festivalyje buvo taip gerai, ir kai atsakiau kad tikrai taip, klausimą uždavęs žmogus papasakojo nugirdęs grupės jaunimo pokalbį apie tai, kad jie festivalyje vis tik sugebėjo pro apsaugą prasinešti alkoholio ir jį susipylę į vaisvandenių buteliukus festivalio metu gerti ir tuo pat metu mėgautis jo programa. Pirma mano mintis buvo, kad iš tikrųjų jie yra tikri kvailiai, nes 99 proc. Lietuvoje vykstančių festivalių yra tokie, kur gali gerti iki žemės graibymo, vemti ant kaimyno palapinės, iškilmingai gauti į dūdą ir ryte vaidinti tikrą vyrą su karo žaizdomis. Todėl jie paprasčiausiai galėjo pasirinkti kitą festivalį. Bet tai buvo tik pirma mintis. Po to supratau, kad tai nėra kvaili žmonės, tai yra tie parazitai, dėl kurių egzistavimo negali veikti joks civilizuotos visuomenės apsaugos mechanizmas. Jie tampa tais, kurių dėka nukenčia niekuo dėti ir save, bei savo vaikus saugantys žmonės. Kad nesupyktumėt ant manęs už tokius grubius išsireiškimus, pateiksiu kelis paaiškinimus. Tokie veikėjai, atvykę į blaivų festivalį, ne tik geria, bet tuo pat metu gauna viską, ką sukuria kiti – saugią aplinką, ramybę, programą ir t.t. Tuo tarpu patys net nesiruošia prie to kaip nors prisidėti. Matyt tokiems veikėjams važiuoti į girtų rokerių festivalius „kinkos per skystos“, nes ten nuvažiavęs gali atsibusti apvemta galva, be pinigų ir išdaužytais dantimis. Panašiu principu vadovaujasi ir kelių „gaidžiai“, kurie labai piktinasi kuomet jų mašiną sudaužo panašiai į juos besielgiantys tipai, ar kuomet tenka gelbėti kailį nuo pavojingai bemanevruojančio kito „gaidžio“.  Vadinasi jiems patiktų, kad kelyje būtų tvarka, tik jie nenorėtų elgtis tvarkingai, norėtųs tik naudotis kitų elgesiu sukurtu gėriu. Todėl savo mintį apie tai, kad vis tik gerai, kad į blaivius festivalius atvažiuoja geriantys ir pamato, kad linksmintis galima ir negeriant atidėsiu į šoną, nes taip nebemanau. Manau, kad jie nepamato nieko, nes nenori matyti.

http://www.youtube.com/watch?v=8AcWo3gbtBk

6 komentarai:

bbd336 rašė...

maxima kaip visada socialiai atsakinga:

http://www.part.lt/img/6700da70fb773ea8e9eec8ec56447b5d884.jpg

Unknown rašė...

Ne tik Maxima. Nėra menesio, kad negaučiau iš IKI SMS, kad alkoholiui nuolaidos. Niekada nėra parašę, kad akcija vaisiams ir daržovėms.

bbd336 rašė...

tai jau taip, visi ne šventi.. bet va pasitaiko kartais ir išimčių, atostogaujant Graikijoj gavom žinutę iš RIMI su akcija persikams berods :-)

Unknown rašė...

Galėtų tų išimčių daugiau būti, o dabar jos viso labo patvirtina taisyklę.

bbd336 rašė...

apie viską pagalvota, ir alkoholis, ir zakuskė prie jo :)

http://www.part.lt/img/6f754b790fd15f26d6d0dd37dbd30f64837.jpg

bbd336 rašė...

kad ir kokios parduotuvės lankstinuką beatsiverstum, vaizdzelis nesikeičia :)

http://www.part.lt/img/ef5f5f4831f3ea9131e14c52f763439d406.jpg