Ieškoti šiame dienoraštyje

Puslapiai

2016 m. sausio 6 d., trečiadienis

Lietuva - stebuklų kraštas...

Ir kas pasakys, kad Lietuva ne stebuklų kraštas. Štai tokia įmonė "Saurida" šiandien išplatina žinutę (http://www.delfi.lt/verslas/verslas/degaliniu-tinklas-skelbia-apie-atleidimus.d?id=70035056) apie tai, kad kaip ir buvo žadėjusi, dėl draudimo prekiauti alkoholiu degalinėse atleis darbuotojus. Išplatintame pranešime teigiama, kad Sauridoje dirba 450 darbuotojų ir 100 iš jų bus atleisti, dėl prekybos alkoholiu degalinėse draudimo. Čia būtų galma dėti tašką, jei... O tada ir prasideda STEBŪŪŪKLAI. Užsukam į svetainę, kur pristatoma įmonė, ir ten jau ups... tik 400 darbuotojų (http://www.visisavi.lt/katal…/…/171/degaline-saurida-oil-gas). 
Ir jau, kad tikrai pajustumėt Kalėdinių stebuklų egzistavimą, užsukam į dar vieną svetainę ir randam, kad įmonėje 2016-01-06 buvo 286 darbuotojai (http://rekvizitai.vz.lt/imone/saurida/darbuotoju-skaicius/

). Ir iš statistikos matosi, kad darbuotojų skaičius mažėjo ir iki šiol. 

Pasiknisam dar giliau ir paskaitom atsiliepimus ir matom, kad tai SVAJONIŲ degalinė, kurioje į 35 litrų talpos balionus žmonės prisipila 43 litrus kuro. Ir visą nykštukų ir kalėdinių elnių paradą vainikuoja faktas, kad ši įmonė nuo 2005 metų yra turėjusi beveik 176 bylas.
Gerai gerai:) jau tiktrai pabaigai: šios įmonės savininkas Saulius Rancas be viso to yra įsivėlęs į milijoninę mokesčių slėpimo aferą (http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/seima-sokdinancio-degaliniu-tinklo-saurida-savininko-sauliaus-ranco-pavarde-milijonineje-aferoje-56-553041)

Tai štai jums ir prašom. 
Ir kas galėtų paneigti...
Ir pagaliau debesys sklaidosi dar labiau. Aiškėja tikrasis degalinių tinklo "Saurida" darbuotojų atleidimo pretekstas. Jau esu minėjęs, kad "Saurida" anksčiau jau dalyvvo 176 bylose. Teismo sprendimai priimti dėl šios įmonės rodo, kad įmonės padėtis itin prasta: neatsiskaito su tiekėjais, darbuotojais, darbuotojai atleidžiami be realaus pagrindo ir t.t. Tačiau šios problemos nesusiję su šiandiena ar juo labaiu su alkoholio prekybos degalinėse draudimu. 
Dar 2013-11-19 pagal paties direktorius S. Ranco ieškinį bendrovei UAB “Saurida” iškelta restruktūrizavimo byla. O šiandien 2015-01-07 Šiaulių apygardos teisme turėtų būti nagrinėjamas pareiškėjo UAB „Conlex“ pareiškimas dėl UAB „Saurida“ restruktūrizavimo bylos nutraukimo ir bankroto bylos iškėlimo. Tai, kad įmonė restruktūrizuojama greičiausiai ir yra realus darbuotojų atleidimo pagrindas, o pačiai restruktūrizacijai nepavykus teisme sprendžiama dėl bankroto bylos kėlimo. 
Kam įmonei buvo reikalingas piaras žiniasklaidoje, savo dviejų metų senumo problemas suvverčiant prekybos alkoholiu draudimui, galim tik paspėlioti. Aš statyčiau už tai, kad tai yra savotiškas bandymas kurti spaudimą teismui, kuris turi priimti sprendimus dėl bankroto bylos. 
Šiandien iš Seimo narių gavau patvirtinimą, kad kitų Lietuviškų degalinių atstovai jau mina slenksčius Seime ir matyt ieško patikėjusių graudulingomis "Sauridos" darbuotojų atleidimo istorijomis. Tam, kad bandyti gražinti alkoholį į degalines nepraėjus 6 mėnesiams nuo įsigaliojusio sprendimo, jiems reikėtų surinkti 49 Seimo narių parašus. Manau, kad tie Seimo nariai turėtų būti arba girti, arba savižudžiai. Bet mes juk garsėjam, kaip savižudžių ir girtuoklių kraštas. 
Ir pabaigai, reikia pasakyti, kad normalios degalinės jokių atleidimų neplanuoja, nes kaip ir bet kuris normalus verslas turėjo 4 metus pasiruošti ir prisitaikyti prie būsimų pokyčių bei draudimo. 
Visos degalinės, kurios geriausias lentynas laiko tuščias, yra tiesiog bukos ir pasmerktos žlugimui. Bet kuri labiau nuo miestų nutolusi ir kaimiškoje vietovėje įrengta degalinė galėtų parduoti tenykščiams realiai reikalingas prekes ar produktus, kad ir duoną ar šalčiams atėjus reikalingas pirštines. Tik vietoje to, jų atstovai toliau gurkšnoja brendžiuką Seime ir plauna seimo nariams smegenis, grasindami kolektyviniais ieškiniais ir atleidimais. 
O "Sauridos" istorija, mano kukliu ir ribotu supratimu, nusipelno atskiro bent jau žurnalistų pasidomėjimo, nes tokių ižūlių melagių ir aferistų dabar jau reikia gerokai paieškoti. 

http://www.15min.lt/verslas/naujiena/bendroves/ne-visi-degaliniu-tinklai-del-alkoholio-draudimo-atleis-darbuotoju-663-564127   

Komentarų nėra: