Ieškoti šiame dienoraštyje

Puslapiai

2009 m. lapkričio 26 d., ketvirtadienis

Kur rasti neišgalvotos informacijos apie alkoholio kontrolę?

Pastaruoju metu politikai, žurnalistai ir kai kurie visuomenės atstovai viešai pradėjo abejoti daugelio alkoholio kontrolės priemonių pagrįstumu ir tikslingumu. Ne mažiau abejojama ir alkoholio kontrolės priemonių veiksmingumu. Todėl surinkau naujausias nuorodas į sisteminius alkoholio kontrolės politikos dokumentus, kurie manau pravers daugeliui, besidominčių mokslu pagrįsta alkohlio kontrole.
Šiame dokumente yra apžvelgiama alkoholio prieinamumo situacija Europoje (man labai informatyvus yra 27 psl. pateikiamas paveikslas).
http://ec.europa.eu/health/ph_determinants/life_style/alcohol/documents/alcohol_rand_en.pdf

Šiame dokumente pateikiama pirmoji Europos alkoholio kontrolės strategijos įgyvendinimo ataskaita.
http://ec.europa.eu/health/ph_determinants/life_style/alcohol/documents/alcohol_progress.pdf

Šiame dokumente pateikiamos paskutinės Pasaulio sveikatos organizacijos ekspertų rekomendacijos dėl alkoholio kontrolės.
http://www.who.int/substance_abuse/expert_committee_alcohol_trs944.pdf

Šioje nuorodoje rasite pilną studijos "Alkoholis Europoje Visuomenės sveikatos požiūriu" dokumentą
http://ec.europa.eu/health-eu/news_alcoholineurope_en.htm

Čia yra du naujausi dokumentai, paruošti PSO Švedijos prezidentavimo EC metu (apie ekonominį alkoholio kontrolės priemonių efektyvumą ir rekomendacijas)
http://www.euro.who.int/document/E92823.pdf
http://www.euro.who.int/Document/E92820.pdf

Gero skaitymo

2 komentarai:

Unknown rašė...

Man labai patinka Jūsų straipsniai buvau jų pasiilgęs, bet tikėjausi, kad jau viskas Lietuvoje susitvarkė, bet pasirodo klydau. Bet apie nuorodas kalbant neveikia pirmos 2.
Informacijos daug, ji naudinga, bet ar nemanote, kad kai kuriems seimo nariams gali kilti problemų skaitant juos anglų kalba?

Unknown rašė...

Ačiū Arminai už žinutę. Nuorodas išbandžiau dar kartą. Man veikia visos, tik pirmos dvi ilgokai siunčiasi, gal dėl to jums neatsidaro.
Straipsnių rašymas reikalauja laiko, o jo dažniausia ir pritrūkstu. Tai, kad kurį laiką tabako ir alkoholio kontrolės srityje buvo tylu, tai tebuvo tyla prieš audrą, pramonė ruošėsi labai rimtai ir dabar matom jų darbo rezultatus, vėl mestos didžiulės pajėgos viską gražinti atgal ir mums bus labai sunku tam priešintis. O dėl anglų kalbos tai sutinku, bet lėšų kokybiškam vertimui deja neturim, o ir medžiagos, kuri yra prieinama lietuvių kalba jie neskaito. Yra išleista ataskaitos "Alkoholis Europoje" lietuviška santrauka, bet dalis Seimo narių išvadino ją tendencinga ir pan. Žodžiu kai nenori girdėti, jokia kalba nėra tinkama. O tas kuriam labai įdomu, visada ras būdų kaip tą informaciją gauti ar išsiversti.